nieuws

Het beste uit Milaan in de Rai

Geen categorie

Van 30 september t/m 5 oktober vindt in de Amsterdamse Rai de Woonbeurs plaats, waar consumenten en werknemers in de interieurbranche op de hoogte worden gesteld van de nieuwste producten, de laatste trends en interieurideeën.

Het beste uit Milaan in de Rai

Ook is op de Woonbeurs Via Milano te zien, een tentoonstelling van het nieuwste Nederlandse design dat op de Salone del Mobile in Milaan is getoond. De Stichting Via Milano New Dutch Design is een platform dat Nederlands ontwerp onder de aandacht brengt in tentoonstellingen en (inter)nationale presentaties. 

Alle producten zijn ontworpen door Nederlandse vormgevers en/of fabrikanten en vormen tevens de inspiratie voor de inrichting van de tentoonstelling. Er is werk te zien van onder meer Richard Hutten, Pieke Bergmans, Ahrend, Designdrift, Flocks, Goods, Lady Penelope, Jack Brandsma, ByAMBT, Kranen en Gille, Robert Bronwasser, Jens Praet en Marcel Wanders. De tentoonstelling geeft bezoekers de gelegenheid deze werken gezamenlijk te bewonderen in één presentatie.

De selectie van de ontwerpen vond plaats door Richard Hutten, Albertine Verlinde, Veilingsmeester Sotheby’s Amsterdam, Dick en Janni Brouwers, designspecialisten en medewerkers van Eigen Huis & Interieur, Jeroen Junte, designjournalist voor de Volkskrant en het Financieel Dagblad en Paul Derrez, van galerie RA. 

De tentoonstelling wordt vormgegeven door Stijlinstituut Amsterdam, de huisstijl is verzorgd door Solar Initiative, die daarmee een Red Dot Communication Design Awards wonnen.  

De opening vindt plaats op maandag 29 september om 20 uur, voor pers en genodigden. Tijdens de komende Woonbeurs Amsterdam zijn 300 woonexperts verspreid over vier hallen. In de Designhal zijn toonaangevende fabrikanten, innovatieve producten en Italiaanse designkeukens te vinden, zoals Leolux, Montis, Pastoe, Smeg en Valcucine. In de hallen Home, Decor en Style kunnen consumenten inspiratie voor zowel huis als tuin opdoen en interieurexperts raadplegen. 

www.via-milano.nl
www.woonbeurs.nl

Reageer op dit artikel