nieuws

Duurzaam interieurontwerp

Geen categorie

Op de openingsdag van de Woonbeurs, dinsdag 30 september, vindt in de RAI het symposium Duurzaam Ontwerpen voor Duurzaam Leven plaats, speciaal voor professionals in de woonbranche.

Duurzaam ontwerpen blijft een complex proces. Wat betekent duurzaamheid? Wat kan een samenwerking op productieniveau voor het milieu betekenen? Waar liggen de problemen in de ontwerpfase? Hoe kan materiaalkeuze een lange termijnbeslissing zijn voor het milieu? Wat is‘goed’ en ‘slecht’ materiaal? 

Op het symposium wil de Woonbeurs Amsterdam professionals antwoord geven op deze vragen en hen inspireren om kennis en ideeën te ontwikkelen over duurzaam ontwerpen. Sprekers zijn Nic Frederiks, hoofd van de Dienst Milieu en Bouwtoezicht Amsterdam, die het thema ‘Duurzaamheid op zijn Hollands’ behandelt. Aad van Noort van FSC NL Convenant zal spreken over lokale en globale inspanningen voor duurzaamheid in de hout industrie. Daarnaast zijn er presentaties van Paul Efmorfidis, directeur en oprichter van winkelketen CocoMat; Bjarne Mastenbroek, partner van architectenbureau SeARCH en Ian Jones, auteur van het boek “Multi-nationals in Their Communities” en professor op de Cambridge University.  

Duurzaam Ontwerpen voor duurzaam Leven is een initiatief van de Woonbeurs Amsterdam en Sonia Sin van meubelontwerpstudio Schrofer.

www.woonbeurs.nl/events/symposium

Kosten voor dit symposium bedragen € 135,= (excl. BTW, inclusief toegang tot de Woonbeurs Amsterdam en lunch). Voor deelnemers aan de Woonbeurs Amsterdam, ontwerpers en studenten geldt een gereduceerd tarief van € 80,= (excl. BTW).

Reageer op dit artikel