nieuws

Aanbrenger van orde

Geen categorie

Landelijke bekendheid verwierf de Limburgse architect Jo Janssen met het woon- en werkcomplex Piazza Ceramique in Maastricht (zie de Architect 4-2007), dat hij samen met Wim van den Bergh realiseerde en dat eind 2006 is opgeleverd.

Van het oeuvre dat Jo Janssen, wars van iedere mode, sinds 1995 heeft opgebouwd, is vanaf morgen een tentoonstelling te zien in de Faculteit Bouwkunde van de TU Eindhoven. Een Engels – Duitstalige publicatie ‘Jo Janssen architect’ (Motta Books, 2008) begeleidt de tentoonstelling. Volgens Hana Cisar hanteert Janssen de weerstand die zich bevindt in het mogelijke en optimale, als een methodisch principe. Dat zou hem tot een ‘aanbrenger van orde’ maken. De tentoonstelling wordt om 16 uur geopend door Jo Coenen.

5 september – 3 oktober 2008, TU Eindhoven, Faculteit Bouwkunde Vertigo, De wielen 1, Eindhoven, ma-vr 8-18 uur

Reageer op dit artikel