nieuws

Personalia – Fulya Erdemci nieuwe directeur van SKOR

Geen categorie

Het bestuur van SKOR (Stichting Kunst en Openbare Ruimte) heeft Fulya Erdemci benoemd als nieuwe directeur. Zij volgt Wilfried Lentz op, die de functie de afgelopen acht jaar heeft vervuld.

Erdemci was van 1994 tot 2000 directeur van de Istanbul Biënnale. In 2003 en 2004 was ze directeur van Proje4L-Museum voor hedendaagse kunst in Istanbul en in 2004 en 2005 werkte ze hier als curator van tijdelijke tentoonstellingen. Ze trad op als curator voor de inzending van de sectie Istanbul voor de 25ste Biënnale van Sao Paulo in 2002 en nam deel aan het team van curatoren van de 2de Biënnale voor hedendaagse kunst in Moskou in 2007. Ze initieerde in 2002 een serie tentoonstellingen over kunst, getiteld ‘Istanbul Pedestrian Exhibitions’ (Istanbul Yaya Sergileri). Hierbij was de aandacht gericht op de publieke ruimte en op stedelijke transformatie. De tweede tentoonstelling in de reeks is samen met Emre Baykal georganiseerd in 2005.
Op dit moment organiseert Erdemci samen met Danae Mossman ‘Wandering Lines: Towards A New Culture of Space’, de 5de Scape Biënnale Kunst in de Openbare Ruimte, die van 19 september tot 2 november 2008 plaatsvindt in Christchurch in Nieuw Zeeland. 

Reageer op dit artikel