nieuws

OKRA verovert derde prijs in Sichuan, China

Geen categorie

In de internationale open competitie voor de Sichuan Earthquake Memorial heeft OKRA de derde prijs gewonnen. Het bureau won met de inzending ‘Memory’s body’.

Voor de competitie waren 120 plannen ingezonden. In het plan van OKRA wordt voorgesteld om het puin van de aardbeving te ruimen en te gebruiken als basis voor een park bij de rivier. Materialen van de meanderende rivier, zoals klei, gravel en zand uit de locatie worden gebruikt voor de herbouw van de stad. Het park zal overgroeien en een plek voor herinnering worden. De ondergrond van puin wordt zichtbaar gemaakt door een kloof in het park niet toe te dekken en er alleen een glazen brug over te voeren. De glazen brug is zo gesitueerd, dat iedereen die de rivier wil bereiken de brug moet passeren. Een smal pad naar beneden leidt naar kleine herdenkingstuinen in de artificiële kloof. 

Reageer op dit artikel