nieuws

Project – M+R krijgt opdracht designlounge Schiphol

Geen categorie

M+R interieurarchitecten uit Eindhoven is gekozen als ontwerper voor een designlounge op Schiphol Airport. Het bureau won de door Privium–Schiphol uitgeschreven internationale designcompetitie en liet met deze uitverkiezing Tomas Alia Madrid, Softroom London, Binc en Concrete Architectural achter zich.

Privium biedt ‘frequent flyers’ gemakken als snelle grenspassage door middel van de irisscan, business class inchecken en vanaf oktober de speciale loungeruimte. De vormgeving is gebaseerd op organische vormen en materiaaltoepassingen, om het eentonige beeld waarmee reizigers vaak worden geconfronteerd te doorbreken. Wanden en plafondelen worden aangelicht met leds, zodat de kleurtemperatuur (moodsetting) in de ruimte kan variëren. De entree is een reusachtige pupil die zich opent wanneer de bezoeker naar binnen gaat.

Reageer op dit artikel