nieuws

Luceplan wint Compasso d’Oro

Geen categorie

De 21e Compasso d’Oro, de belangrijkste Italiaanse designprijs, is toegekend aan de lamp Mix, een ontwerp van Alberto Meda en Paolo Rizzatto voor Luceplan.

Luceplan wint Compasso d’Oro

Voor Luceplan is dit een erkenning van hun positie als koploper op de designverlichtingsmarkt. “We zijn heel erg trots”, laat directeur Alessandro Sarfatti weten, “omdat in Mix design en innovatie hand in hand gaan.” 

Mix is het resultaat van een onderzoek naar energiebesparing. Het is een leeslamp met led-verlichting die goed licht geeft bij 5 Watt en die 50.000 uur meegaat. In de slanke, platte kap bevindt zich alle elektronica. 

Mix wordt nu bijgezet in de Historical Compasso d’Oro Award Collection, die wordt beheerd door de Fondazione ADI. 

www.luceplan.it

Reageer op dit artikel