nieuws

Architectenselectie Laan van Spartaan

Geen categorie

Zeven verschillende architectenbureaus werken op dit moment aan de realisatie van de nieuwste woonwijk van Amsterdam, de Laan van Spartaan.

Laan van Spartaan wordt een wijk waarin wonen, werken, culturele en maatschappelijke voorzieningen en sport op een ingenieuze manier met elkaar worden gecombineerd. Waar mogelijk worden ruimtes ‘dubbel’ gebruikt, zoals een sporthal die zowel door scholen, sportverenigingen als een zorginstelling wordt benut. De voorzieningen voor een jongerencentrum van het Stedelijk Jongerenwerk Amsterdam (SJA) worden waarschijnlijk ook ingezet voor leerlingen van het ROC van Amsterdam. 

Opdrachtgevers Ymere en Bouwfonds Property Development selecteerden zeven architectenbureaus die ervaring hebben met ontwerpen in een drukke stedelijke omgeving. Onderstaand de keuze van de opdrachtgevers en hun toekomstige project. 

– MVRDV uit Rotterdam realiseert een gebouw aan de westkant van Laan van Spartaan.
– Claus en Kaan architecten uit Amsterdam – op Laan van Spartaan is dit bureau betrokken bij de woningen langs de Erasmusgracht en de Tribune, het woongebouw langs de A10.
– KOW architecten uit Den Haag ontwerpt woningen op de zuidstrook van Laan van Spartaan.
– Atelier Pro uit Den Haag is verantwoordelijk voor het ROC Laan van Spartaan.
– Dick van Gameren architecten uit Amsterdam gaat zich bezighouden met de woningen langs de Erasmusgracht.
– DP6  uit Delft ontwerpt de sporthal, de locatie voor het SJA en woningen op de zuidstrook (direct tegenover het Lucas Andreasziekenhuis).
– Diederendirrix uit Eindhoven neemt de woningen langs de Erasmusgracht voor zijn rekening.

www.laanvanspartaan.nl

Reageer op dit artikel