nieuws

Wroezelaar wint eerste Design to Business Award

Geen categorie

Ontwerper Sharon Geschiere won deze week de eerste Design to Business Award (D2B Award) voor haar ontwerp van een wroetproduct voor varkens, dat zij maakte in opdracht van LTO Nederland/Dierenbescherming.

De jury koos unaniem voor Geschiere uit de drie genomineerden en loofde de rol van de opdrachtgever die: “niet geschuwd heeft de uitdaging te zoeken op onbekend terrein, waarbij het resultaat niet alleen direct functioneel toepasbaar is, maar tevens een rol speelt in belangrijke maatschappelijke discussie.” 

De D2B Award is een initiatief van Ontwerp Platform Arnhem (OPA) en is dit jaar voor het eerst uitgereikt, met als doel de creatieve en innovatieve kracht van een goede samenwerking tussen ontwerpers en opdrachtgevers bij een groot publiek zichtbaar te maken. 

Naast de vakprijs werd tevens een publieksprijs uitgereikt aan Ruud-Jan Kokke en het stadsdeel Oud-Zuid, voor het hekwerk op het Olympiaplein in Amsterdam. 

Sharon ontving uit handen van juryvoorzitter Tonny Holtrust, de directeur van ArtEZ Academies, een speciaal voor deze gelegenheid ontworpen trofee. De jury, waarin ook Ed Annink van Ontwerpwerk en Josée de Pauw van Forbo Flooring zaten, nomineerde uit totaal 28 inzendingen drie projecten voor drie opdrachtcategorieën: Koninklijke Tichelaar Makkum/Dick van Hoff (commercieel), Stadsdeel Amsterdam Oud-Zuid/Ruud-Jan Kokke (overheid) en LTO Nederland en de Dierenbescherming i.s.m. Wageningen Universiteit/Sharon Geschiere (semi-overheid/non-profit). 

Met het toekennen van de D2B Award aan Geschiere hoopt de jury dat de Wroezelaar geen incident is, maar het begin van een veranderende mentaliteit ten aanzien van de voedselindustrie.

De D2B Award is financieel mogelijk gemaakt door Cultuurfonds Arnhem en de provincie Gelderland.

www.o-p-a.nl/d2baward

Reageer op dit artikel