nieuws

Lidewij Edelkoort verlaat Design Academy Eindhoven

Geen categorie

In het najaar van 2008 beëindigt Lidewij Edelkoort haar taak als chairwoman van Design Academy Eindhoven. Zij zal haar passie voor ondernemen en onderwijs gaan gebruiken bij een studie naar het opzetten van internationale designinstituten in nauwe samenwerking met Design Academy Eindhoven.

De Academieraad geeft het mandaat van voorzitter door aan Anne Mieke Eggenkamp. Zij is sinds september 2007 al lid College van Bestuur en is een gestructureerd maar ook creatief denkend specialist in educatie en organisatieprocessen. 

Edelkoort heeft de academie versterkt met het toevoegen van een complementair tweede systeem (het kompas) door clustering van de theoretische- en maakvakken die verdieping geven aan het onderwijs. 

De afdeling Man and Wellbeingis eveneens op haar initiatief tot stand gekomen evenals het initiëren van de masters Man and Humanity en de IM Masters onder leiding van Droog Design die hiervan het resultaat zijn. 

Het leerrestaurant ‘deWitteTafel’ opgezet met het ROC Eindhoven, het opzetten van de faculteit Industrial Design van de TUE, het initiëren van de materialenbibliotheek en het oprichten van het succesvolle Designhuis met de gemeente Eindhoven zijn sprekende voorbeelden van het werk van Edelkoort. Samen met het bedrijfsleven werden nationaal en internationaal projecten gerealiseerd met onder andere Renault, Swarovski, NS, ING, KLM en Nike. 

Reageer op dit artikel