nieuws

Jingya Ocean Entertainment Center

Geen categorie

Aan de westelijk rand van het Central Business District bevindt zich het Jingya Ocean Entertainment Center. Een opvallende verschijning door haar sculpturale glazen gevel.

Het gebouw is een ontwerp van de het in New York gevestigde Atelier Raimund Abraham en is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met Simone Giostra & Partners. Het programma bestaat uit entertainment, horeca, tentoonstelling- en congresruimtes, winkels en een theater. Het complex ligt aan de rand van het historische stadshart maar ontbeerde volgen Abraham een eigen identiteit. Dankzij de sculpturale gevel is de identiteitsloze plek veranderd in een herkenbaar oriëntatiepunt. De golvende gevel verwijst naar de krachtige golfslag van oceanen. Overdag laat de gevel daglicht binnen. ’s Nachts verandert de gevel in een kleurrijk spektakel. Een ‘Sky-Walk’ verbind de zesde en zevende etage. Alle onderdelen van het 11.000 vierkante meter grote complex zijn vervaardigd door lokale Chinese fabrikanten. Arup maakte de benodigde berekeningen en tekeningen. Het complex is in 2007 opgeleverd.

Reageer op dit artikel