nieuws

Hart van de Olympische Spelen

Geen categorie

Het hart van de Olympische Spelen is de Olympic Green in Beijing. Het stedebouwkundige plan is gebaseerd op een prijsvraaginzending van Sasaki Associates.

Hart van de Olympische Spelen

De Olympic Green beslaat 1135 hectare waarvan 680 is bestemd voor groen en water. Langs de centrale noordzuid as die op dezelfde breedtegraad ligt als de Verboden Stad bevinden zich onder meer het door Herzog & de Meuron ontworpen National Stadium, het National Swimming Center van het Australische bureau PTW en het door RMJM ontworpen National Convention Center. Het Olympische Dorp is strategisch gesitueerd aan de rand van een nieuw aangelegd stadspark. Na afloop van de Paralympische Spelen worden de woningen op de markt gebracht. Het Dorp biedt onderdak aan ruim 16.000 atleten en hun begeleiders. Het Dorp is voorzien van de allernieuwste snufjes op het gebied van duurzaam energie- en watergebruik.

Reageer op dit artikel