nieuws

Boven- en ondergronds wonen in Bennekom

Geen categorie

Powerhouse Company ontwierp in het bosrijke buitengebied van Bennekom een villa waarin de helft van het programma – garage, opslag en slaap- en gastenkamers – zich onder de grond bevinden.

bennkom-openingsfoto.jpg    

Bovengronds is in de vorm van een open glazen doos door grote massieve meubelstukken ruimte gecreëerd voor de studeerkamers, de muziekkamers en de keuken.

bennekom-zuidvleugel.jpg    bennkom-Keukenwand.jpg

De villa heeft een Y-vormige plattegrond voor optimaal gebruik van zonlicht en uitzicht. Om de begane grond zo transparant mogelijk te maken, is hier de constructie in staal uitgevoerd, op een kelder van beton. De stalen constructie steunt op een minimaal aantal kolommen en creëert grote overstekken aan de oost- en zuidzijde. De stabiliteit is gewaarborgd door een grote, verdiepingshoge vierendeelligger in de studeerkamer in de noordoost vleugel. De ligger functioneert tegelijkertijd als boekenkast. De glazen gevel is ontworpen zonder stijlen en wordt ingeklemd in weggewerkte profielen in plafond en vloer. Zo lopen vloer en plafond door naar buiten.

bennkom-terrace.jpg    bennekom-Entree.jpg

www.powerhouse-company.com 

bennekom-meubel.jpg
Illustraties: Powerhouse Company

 

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels