nieuws

Blur Hotel

Geen categorie

Nabij de oostelijke entree van de Verboden Stad verbouwde het Chinese Atelier Pei-Zhu een oud kantoorgebouw tot een hip hotel.

Het uit de jaren vijftig daterende kantoor detoneerde sterk met haar uit traditionele hofhuizen bestaande omgeving. Toch vormt het gebouw een onderdeel van de stedelijke geschiedenis. Met een subtiele ingreep plaatst Pei-Zhu het gebouw in harmonie met de omgeving ervan. Het gebouw bestaat uit vijf verdiepingen en heeft in het midden een binnenplaats. Zhu omhulde het gebouw met een doorschijnende gevel van fiberglas vakwerk. Het patroon sluit verrassend goed aan bij de detaillering en schaal van de hofhuizen. ’s Nachts verandert het gebouw in een gloeiende lantaarn. 

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels