nieuws

Weer naar college

Geen categorie

Vanaf vandaag kunnen de studenten Bouwkunde van de TU Delft in tenten terecht voor alle onderwijsactiviteiten. De Boer Tenten plaatste eind vorige week de accommodaties die een oppervlakte beslaan van 1650 m2.

Behalve in de tenten kunnen de studenten Bouwkunde ook in andere zalen verspreid over de universiteitsgebouwen terecht voor colleges. Zo’n zestig stafmedewerkers van de faculteit hebben tijdelijk onderdak gekregen bij de faculteit Technische Natuurwetenschappen. Deze week worden nog 150 flexibele werkplekken beschikbaar gesteld. 

De tenten zijn bedoeld als noodoplossing. De komende vier weken onderzoekt de TU waar de faculteit de komende drie tot vier jaar wordt ondergebracht. 

Het Berlage Instituut in Rotterdam liet eind vorige week weten twee door brand getroffen afdelingen van de faculteit Bouwkunde te willen helpen. Het gaat de Delft School of Design (DSD) en de Why Factory in eigen huis onderbrengen. De DSD houdt zich bezig met wetenschappelijk onderzoek op het gebied van architectuur en stedenbouw. De zogeheten Why Factory doet onderzoek naar de stad van de toekomst. 

Op dinsdag 13 mei brandde de faculteit Bouwkunde van de TU Delft grotendeels uit. Bij de brand ging een groot deel van het Nederlandse architectonische erfgoed in vlammen op. Maquettes, naslagwerken en studiematerialen werden verwoest. De brandweer heeft echter ook historisch materiaal gered, waaronder de stoelencollectie die in een speciaal depot op de eerste verdieping stond. Deze week wordt begonnen met de sloop. Naar verwachting is pas na vier weken slopen bekend of de bibliotheek in de behouden gebleven laagbouw kan worden gered. 

Twee oud-studenten van de TU Delft zijn intussen een brievenactie begonnen om de herinnering aan de faculteit levend te houden. Via de site herbouwkunde.nl, die zij vrijdag lanceerden, roepen ze mensen op om hun herinnering aan het gebouw te beschrijven. De brieven worden gebundeld en aan het begin van het nieuwe academische jaar aan de faculteit bouwkunde aangeboden.

Lees in deze link het artikel waarin Sander Woertman, eindredacteur van de Architect en beheerder van de historische stoelencollectie, zijn verhaal doet over de brand in Bouwkunde.

Reageer op dit artikel