nieuws

Techniek – Brochure Richtlijnen leidingen in breedplaatvloeren

Geen categorie

De Stichting Promotie Breedplaatvloeren heeft samen met STUBRE een brochure met de titel ‘Richtlijnen in breedplaatvloeren’ uitgebracht. De brochure geeft een overzicht van de richtlijnen voor het optimaal opnemen van leidingen in breedplaatvloeren.

Breedplaatvloeren zijn geprefabriceerde en gecertificeerde slanke betonnen platen, voorzien van onderwapening. De platen zijn bedoeld als onderste deel van een vrijdragende systeemvloer in eenvoudige en complexe constructies. De vloer wordt in het werk op dikte gebracht met gestort beton en wordt afgestemd op de specifieke wensen en eisen van het gebouw. Daarbij kunnen ook bogen, hoeken, uitsparingen, raveelconstructies en overkragingen in het ontwerp worden meegenomen. In de vloeren kunnen leidingen van elektra, water, ventilatie en riolering worden verwerkt. 

De onderplaat van de breedplaatvloer is tevens de bekisting (bekistingsplaatvloer). De montage kan snel worden uitgevoerd doordat grote oppervlakken met één handeling worden afgedekt. Daarbij hoeft er minder wapening op de bouwplaats te worden aangebracht. Dit resulteert in een massieve, monoliete vloer met hoge brandwerendheid en zeer goede geluidwerende eigenschappen.

De digitale brochure ‘Richtlijnen leidingen in breedplaatvloeren’ is als pdf-document te downloaden via www.breedplaatinfo.nl 

Reageer op dit artikel