nieuws

Project – Centrumplan ’t Hart in Rotterdam

Geen categorie

Onlangs is het officiële startsein gegeven voor de bouw van het Centrumplan ’t Hart in deelgemeente IJsselmonde te Rotterdam.

Project – Centrumplan ’t Hart in Rotterdam

In 2004 is door B&W van Rotterdam en deelgemeente IJsselmonde het masterplan ‘Hart IJsselmonde’ vastgesteld. Het plan, waaronder het nieuwe Hart van IJsselmonde, wordt in twee fasen gerealiseerd. De eerste fase betreft de realisatie van drie gebouwen op een ondergrondse parkeergarage. De nieuwe gebouwen liggen direct aan het nieuwe plein, dat als centraal punt gaat fungeren, waarop winkels, terrassen en de nieuwe hoofdentree van het winkelcentrum Keizerswaard zijn gepland. Ook komen er drie nieuwe gebouwen voor onder andere de deelgemeente, de sociale dienst, het cultureel centrum, de bibliotheek en aangrenzend een halteplaats voor het openbaar vervoer. Daarnaast zullen in de 1e fase 183 woningen worden gerealiseerd, voor zowel verhuur als verkoop. Naast de ruime parkeerkelder worden er extra parkeervoorzieningen gerealiseerd bovenop de gebouwen.

Architecten
Bouwdeel I is een ontwerp van architect Rijnboutt Van der Vossen Rijnboutt uit Amsterdam. Het behelst een 4-laags gebouw met 11.500 m2 kantoorruimte en 177 parkeerplaatsen.
AGS Architekten & Planners uit Heerlen maakten het ontwerp voor Bouwdeel II. Dit bestaat uit een 5-laagse onderbouw met kantoren, horeca en commerciële ruimten. Op deze onderbouw komt een woontoren (Hooghmonde) van 25 verdiepingen voor 153 appartementen en 78 parkeerplaatsen.

Het ontwerp van INBO Architecten uit Amersfoort voor bouwdeel III bestaat uit een 5-laags gebouw, voorzien van commerciële ruimten op de begane grond, op de 1e verdieping kantoren met daarboven gelegen 30 appartementen.

Naast de realisatie worden ook plannen voor de 2e fase uitgewerkt. Hierin zal met name het bestaande winkelcentrum worden uitgebreid, alsmede een extra programma van circa 200 woningen en circa 400 parkeerplaatsen.

Reageer op dit artikel