nieuws

Oplevering – Woonzorgcomplex De Cope in Kamerik geopend

Geen categorie

Woonzorgcomplex De Cope in Kamerik, gemeente Woerden is een kleinschalig en eigentijds appartementencomplex voor senioren en bevat naast 39 levensloopbestendige huur- en koopappartementen, een aantal gemeenschappelijke ruimten en een dienstencentrum. Het gebouw is ontworpen onder leiding van architect John de Jong en Eric Wendel van EGM architecten.

Oplevering – Woonzorgcomplex De Cope in Kamerik geopend

Het gebouw bestaat uit drie woonlagen en heeft een dubbele entree. De vier woonblokken zijn ontworpen in een ‘molenwiekvorm’ met in het midden een overdekte wintertuin. Alle appartementen liggen rond dit atrium en beschikken over een terras of balkon. Het dak van het atrium opent vanzelf als de binnentemperatuur in de zomer te hoog op loopt. Omgekeerd kan het dak ook open om de zon de binnentuin op te laten warmen. 

EGM-Cope 2.jpg

Het complex De Cope is gerealiseerd door opdrachtgever Habion in nauwe samenwerking met Zorggroep Utrecht West (Zuwe), de Stichting Huisvesting voor Ouderen (SHVO) en Stichting Welzijn Ouderen (SWO). 

www.egm.nl

Reageer op dit artikel