nieuws

Waterwoningen Wormer onderscheiden

Geen categorie

Het project ‘Waterwoningen Wormer’ van architect Cees Schott (Broekbakema) is verkozen tot winnaar van de Parteon Architectuurprijs Zaanstreek 2007, georganiseerd door architectuurcentrum Stichting Babel.

Waterwoningen Wormer onderscheiden

Uit het juryrapport   “Het complex valt op vanwege zijn heldere vormgeving, subtiele detaillering en materiaalgebruik en is goed ingepast in zijn omgeving. Er heerst een prachtige spanning tussen het volume en de verfijningen: dun, dik, groot en klein, open en gesloten. De gecreëerde eenheid met het water is bijzonder, waarbij het valt toe te juichen dat niet is gekozen voor een rij woningen, maar voor een bijzondere en onorthodoxe compositie. In deze woningen herkent de jury dan ook de hand van een getalenteerd ontwerper.”

www.broekbakema.nl 

Reageer op dit artikel