nieuws

Project – Bruisend Brunssum in 2020

Geen categorie

Vissers en Roelands architecten en ingenieurs uit Eindhoven maakten een masterplan voor het centrumgebied en de aangrenzende wijken voor het Limburgse Brunssum.

Het plan voorziet in de aanleg van een nieuw ziekenhuis, nieuwe en bijzondere winkels, horeca, cultuurruimtes, een promenadegebied en een vijver. Daarbij komen er een brede en een middelbare school, een cultuurplein, woongebouwen, semi-openbare gebouwen, historische woningen en zorgwoningen. Bij de herinrichting is tevens rekening gehouden met een betere bereikbaarheid en parkeeroplossingen, bovendien komen er meer voorzieningen voor langzaam verkeer.

Voor het nieuwe masterplan worden in totaal 1500 woningen gesloopt. Voor de 2500 vierkante meter winkels en horeca worden leegstaande panden gesloopt. Het natuurlijke hoogteverschil van de gemeente wordt gebruik voor het aanleggen van een ondergrondse parkeergarage. 

Het plan wordt op 24 april gepresenteerd. Begin dit jaar is gestart met de uitvoering, in 2020 moet het gehele masterplan gestalte hebben gekregen. 

Klik hier om het hele masterplan te bekijken. 

Reageer op dit artikel