nieuws

Oplevering – VMBO ‘de Nuborgh’ Elburg

Geen categorie

GAJ Architecten ontwierp in opdracht van de gemeente Elburg een VMBO-school die plaats biedt aan ongeveer 1000 leerlingen.

elburg-1.jpg   elburg-staand.jpg

Het gebouw is zo ontworpen dat de leerlingen alle ruimte hebben om zelf hun competenties te ontwikkelen. De school is compact gebouwd op een vijfhoekig grondvlak. De entree is gesitueerd op de eerste verdieping. De leerlingen komen hier binnen op een ovaal plein. Via dit plein zijn de techniekafdeling op de begane grond en de leerpleinen op de tweede verdieping te bereiken. Dankzij deze opzet heeft het gebouw korte looplijnen. Omdat er geen gangen zijn worden alle vierkante meters optimaal benut. Het meest in het oog springende element is de stalen loopbrug die het binnenplein overspant.

elburg-3.jpg

Foto’s Studio Schuurmans

Reageer op dit artikel