nieuws

Interieur – Dimmer voor lichtsturing

Geen categorie

Comfortabele besturing en een intuïtieve bediening: de DALI MCU van Osram biedt een eenvoudige en vlotte kennismaking met de wereld van de DALI-lichtsturing. Het is de eerste keer dat Osram een draaidimmer met een DALI-uitgang op de markt brengt. Met dit apparaat is iedere ruimte snel en nauwkeurig van het juiste licht te voorzien, zelfs individuele lichtregeling in deelbare conferentiezalen is met de digitale draaidimmer mogelijk.

Interieur – Dimmer voor lichtsturing

 

Voor een gemeenschappelijke bediening worden de stuurkringen van de verschillende zaaldelen met elkaar verbonden. De armaturen passen hun dimstand aan elkaar aan en zijn vanaf ieder bedieningspunt gemeenschappelijk aan te sturen. 

De DALI MCU is nagenoeg universeel toepasbaar. Het bedieningscomfort wordt nog verhoogd door aantrekkelijke bijkomende functies, zoals programmering van de helderheid bij inschakeling of de minimale dimwaarde. Aangezien de digitale dimmer bovendien kan worden ingebouwd in alle gangbare schakelaarreeksen, is de schakelaarafscherming vrij te kiezen. Zo hoeft de dimmer nooit een storend element in de interieurinrichting te zijn. 

De dimmer kan zonder probleem maximaal 25 lichtbronnen met een DALI-interface aansturen en dat vanaf twee verschillende bedieningspunten in de ruimte. Deze worden automatisch gesynchroniseerd, zodat er geen storende neveneffecten optreden bij het veranderen van bedieningspunt. Door middel van parallelschakeling kan er ook een tweede DALI MCU-dimmer worden aangesloten. Zo kan het totaal aantal armaturen worden verhoogd tot 50 bij maximaal vier bedieningspunten. 

www.osram.de/evg-lms

Reageer op dit artikel