nieuws

100 jaar Academie van Bouwkunst Amsterdam

Geen categorie

De Academie van Bouwkunst Amsterdam viert in het studiejaar 2008-2009 haar honderdjarig bestaan met verschillende activiteiten. Het hoogtepunt van de viering vindt plaats tijdens het Eeuwfeest in het weekend 3 t/m 5 oktober 2008.

Naast een architectuursymposium met internationale sprekers staan er drie tentoonstellingen op het programma van het Eeuwfeest. Van 3 oktober t/m 15 november 2008 loopt de expositie 100 jaar afstudeerprojecten in de Amsterdamse Zuiderkerk. Tijdens het lustrumweekend is in het onlangs gerenoveerde Academiegebouw een digitale tentoonstelling te bekijken over het ontwerpproces van studenten van het huidige studiejaar en wordt er een gedenkboek gepresenteerd over de historie van de opleiding. Voorafgaand aan het Eeuwfeest is van 29 augustus t/m 25 oktober 2008 al een tentoonstelling te zien over 100 jaar gerealiseerde ontwerpen van alumni bij architectuurcentrum ARCAM.

www.academievanbouwkunst.nl

www.arcam.nl

Reageer op dit artikel