nieuws

Gekeurde suskast

Geen categorie

Alusta heeft op haar suskasten van het type Virgo als eerste fabrikant ter wereld het CE-keur ontvangen. Voor het bedrijf is het keurmerk een onderdeel bij het verder professionaliseren van de uitstraling van haar producten.

Gekeurde suskast

Bovendien versterkt het CE-keur de export. “Tot op heden was er geen beoordelingsrichtlijn”, zegt André Meester, algemeen directeur van Alusta. “SKG in Wageningen heeft, in samenwerking met ons, hierin het voortouw genomen. Wij hebben een actieve rol gespeeld bij het totstandkomen van de zogenaamde CUAP (Europese beoordelingsrichtlijn). Op basis van deze CUAP kan een gecertificeerde instelling nu een ETA (European Technical Aproval), oftewel een kwaliteitsverklaring per product afgeven. SKG heeft ons de eerste ETA met CE-keurmerk voor akoestische ventilatievoorzieningen afgegeven.” 

Na de Virgo zullen ook de andere suskasten en ventilatieroosters van Alusta van het CE-keur worden voorzien. 

www.alusta.com

Reageer op dit artikel