nieuws

Bubbels in het glas en op de vloer

Geen categorie

Bolidt Kunststoftoepassing heeft de bijzondere vloer van de VIP-bar in het Olympisch zwembad van Beijing ontworpen en aangebracht. De kleur en uitstraling van de vloer, waarop tijdens de komende Spelen menig feestje gaat worden gevierd, passen goed in het interieur van de Bubble bar die is ontworpen door het Australische architectenbureau PTW Architects.

De Bolidtop vloer is ontworpen door de Chinese architect Jiwei Li. In het ontwerplaboratorium van Bolidt, de Bolidroom, heeft hij geëxperimenteerd met kunststof, kleuren, vormen en texturen. Li heeft verschillende designs voorgesteld. Vertegenwoordigers van het Chinees Olympisch comité hebben uiteindelijk de definitieve keuze gemaakt. Belangrijk criterium hierbij was, dat de vloer aansluit op de architectuur van het zwembadgebouw. Bij het realiseren van de bijzondere architectonische vorm zijn uitsluitend state-of-the-art technologie en materialen gebruikt. Het resultaat is een visueel indrukwekkend gebouw, dat zeer energiezuinig is en waarbij gebruik is gemaakt van milieuvriendelijke materialen. De vloer in de bar is ontwikkeld vanuit het Artwalk® partnership met Bayer MaterialScience. Bij dit concept, waarin de vloer als meer dan slechts een oppervlak wordt beschouwd zijn een aantal kunststofproducenten betrokken. Het concept wordt door Bolidt ingevuld met haar Bolidtop® Design programma.

www.bolidt.nl

Reageer op dit artikel