nieuws

Badkamer Design Awards 2008

Geen categorie

Gisteren zijn op de eerste dag van de VSK-beurs (Verwarming, Sanitair, Klimaatbeheersing en koudetechniek) in Utrecht de winnaars bekend gemaakt van de Badkamer Design Awards. In de categorie Home is de badkamer van Frederiks en van der Nat interieurarchitecten bekroond, de Award voor de categorie Hotel ging naar de badkamer van Hotel Stroom.

Badkamer Design Awards 2008

Frederiks & van der Nat interieurarchitecten ontwierpen een badkamer als een ‘totaalmeubel’ voor de zolder van een Delfts grachtenpand. Het meubel verdeelt de zolder in een slaapkamer en walkincloset. De zolder van het oude huis wordt op deze manier een prettig leefbare verdieping. (www.interieurarchitecten.org) Volgens de jury is “de uitvoering maatwerk van niveau; de afwerking prima. Eén minpuntje: met de halftransparante scheidingswand naar de slaapruimte zijn wat kansen onbenut gebleven.”

Hotel Stroom, gevestigd in een voormalige elektriciteitscentrale in het Rotterdamse Lloydkwartier, heeft een gesloten karakter. Dit karakter en de lichtinval bepalen voor een deel de gekozen indeling van de bad- en de hotelkamers. Voor daglichttoetreding via het dak is er in bijna alle hotelkamers een vide gerealiseerd, die tevens de badkamer visueel met de slaapruimte verbindt. De jury was gecharmeerd van de “meubilering van de badkamers die op maat is vervaardigd en in één lijn is gehouden. Bij een aantal badkamers is op het individuele ontwerp nog wel wat af te dingen.” Het ontwerp van de badkamers in Stroom is van Gerben van der Molen van Stars Design. www.starsdesign.nl

De Badkamer Design Award is een tweejaarlijkse prijs voor goed ontworpen en gerealiseerde badkamers in Nederland, met als doel het ontwerp en de inrichting van badkamers te stimuleren en onder de aandacht te brengen van zowel de vakwereld als een groot publiek.

De winnende badkamers zijn voor het vakpubliek tot en met 15 februari te zien. Aansluitend opent de sanitairbeurs Baden in Holland voor het publiek haar deuren. Het weekend in de Jaarbeurs in Utrecht staat dan helemaal in het teken van badkamers en baden. 

www.badkamer.info/badkamerdesignaward

Reageer op dit artikel