nieuws

Architecten kunnen meedingen voor Internationaal Strafhof

Geen categorie

Architecten kunnen vanaf 4 februari meedoen aan een wedstrijd voor de bouw van de huisvesting van het Internationale Strafhof in Den Haag. Uit de competitie moeten de beste architect en het beste ontwerp naar voren komen voor het ruim 72.000 vierkante meter grote perceel, dat ligt tussen de duinen en de Van Alkemadelaan in Den Haag.

De Rijksbouwmeester organiseert het wereldwijde architectenconcours. De wedstrijd zal uitsluitend in het Engels plaatsvinden. Uit alle deelnemers die voor 1 april hun presentatie inzenden, zullen er twintig worden gevraagd een gedetailleerd ontwerp te maken. De ontwerpwedstrijd loopt tot augustus. Op 30 en 31 oktober komt de jury bijeen en maakt ze de winnaar bekend. 

Reageer op dit artikel