nieuws

Appartementencomplex met filosofische naam

Geen categorie

Averroes is de naam van het nieuwe appartementencomplex aan het Confuciusplein in Amsterdam. Het complex, vernoemd naar een Spaanse filosoof, is een ontwerp van architect Erna van Sambeek, herbergt onder andere 47 koopappartementen. Opdrachtgevers zijn Kristal projectontwikkeling en Woningcorporatie Far West.

Appartementencomplex met filosofische naam

Op de begane grond komen commerciële ruimtes van in totaal 930 m2. Daarboven komen vier woonlagen. Averroes heeft variërende woningtypen van twee tot vijf kamers waarvan de terrassen voornamelijk op het zuiden zijn gericht. Het Confuciusplein wordt in de toekomst omzoomd door drie nieuwe gebouwen. Averroes is hiervan de eerste. Aan de noordzijde van het plein komen luxe huurappartementen. Aan de oostzijde komt een zorg-, onderwijs- en welzijnsverzamelgebouw, waar een school zal worden gevestigd. Door deze vernieuwing vormt het Confuciusplein het hart van de omliggende buurt. 

De geplande oplevering van de woningen van Averroes is in het voorjaar van 2009. 

www.averroes.farwest.nl 
 

Reageer op dit artikel