nieuws

Schrofer stimuleert brein zakenmensen

Geen categorie

De Nederlandse interieurdesigner Gilian Schrofer onthulde vorige week in het Crowne Plaza Hotel Brussels Airport de op maat gemaakte installatie genaamd ‘Think Space’. De installatie is ook bestemd voor andere hotels van deze keten in België, Duitsland, het Midden-Oosten en het Verenigd Koninkrijk.

Schrofer stimuleert brein zakenmensen

De Think Space is ontworpen om vermoeide zakenreizigers die in hun hotel aankomen na een vlucht of een lange reis te verkwikken. Het is een privéoase, waaruit alle externe prikkels verbannen zijn. De installatie is een met lucht gevulde ovalen vorm die aan een stalen frame hangt en die de zakenreiziger ‘openritst’. 

Op basis van een onderzoek naar het effect van de stimulatie van de vijf zintuigen op het brein, ontwierp Schrofer de verschillende aspecten van Think Space. De bedoeling is dat het brein als het ware ontwaakt na een reis en dat de concentratie van de zakenreiziger toeneemt, alsof je een hazenslaapje in wakkere toestand doet, waarbij de gebruiker in korte tijd opnieuw energie krijgt. 

Omdat onderzoek heeft aangetoond dat vliegen de smaakpapillen voor 30 procent verdooft, krijgt de gebruiker in de Think Space een pepermuntje, om de zintuigen op te peppen en te verfrissen. Ook de geur van pepermunt wordt in de ruimte verspreid. 

·Tast: In de kamer staat een knusse stoel waarin de zakenreiziger lekker achteruit kan gaan liggen om zich te ontspannen. Ondertussen kan hij met een knijpbal spelen die naast de stoel ligt. 

·Zicht: De Think Space is felrood vanwege het bewezen opwekkend effect. 

·Gehoor: Aan het plafond van de Think Space hangen isolerende hoofdtelefoons waarmee de gebruiker kan luisteren naar een zorgvuldig geselecteerde soundtrack. Deze muziek werd speciaal samengesteld om de neuronen van de hersenen te stimuleren, die er op hun beurt voor zorgen dat het bloed goed stroomt en dat het brein sneller werkt.***

www.crowneplazathinktank.com 

Reageer op dit artikel