nieuws

Rudy Uytenhaak Architectenbureau onderscheiden

Geen categorie

Rudy Uytenhaak Architectenbureau uit Amsterdam is gekozen tot ‘Architect van het Jaar 2008. De winnaar van de door Architectenwerk georganiseerde prijsvraag ging naar huis met een geldbedrag van 5000 euro.

Rudy Uytenhaak Architectenbureau onderscheiden

De drie categorieprijzen werden als volgt verdeeld:

– Categorie Large (bureaus groter dan 20 fte): 1. Rudy Uytenhaak, Amsterdam, 2. Faro Architecten, Lisserbroek en Zutphen, 3. Cepezed, Delft.

– Categorie Medium (bureaus van 5-20 fte): 1. Marlies Rohmer, Amsterdam , 2. Paul de Ruiter, Amsterdam , 3. Onix, Groningen en Helsingborg (Zweden).

– Categorie Small (bureaus tot 5 fte): 1. JagerJanssen Architecten, Rotterdam, 2. Geusebroek Stefanova, Amsterdam.

De publieksprijs (via www.architectenweb.nl konden bezoekers hun stem uitbrengen), ging naar JagerJanssen Architecten, Rotterdam (met meer dan 28 % van de 1.382 stemmen). Tweede werd Paul de Ruiter, Amsterdam (17,9%) en Faro Architecten uit Lisserbroek en Zutphen (16,6%) werd verkozen tot derde. 

De prijs werd vorig jaar ingesteld door ArchitectenWerk met als doel om, naast de reeds gekende hoge architectonische kwaliteit van hun gerealiseerde werk, ook de professionaliteit en innovatiekracht van Nederlandse architectenbureaus nader onder de aandacht te brengen van opdrachtgevers, pers en publiek. 

Uit het juryrapport: “Uytenhaak maakt al sinds jaar en dag veel werk van duurzaamheid. In het ontwerp van de in aanbouw zijnde grote onderwijsgebouwen en vooral bij de twee nieuwe Nederlandse ambassades in Jordanië en Australië is dat op een steeds hoger niveau te zien. Daarbij heeft de jury bewondering voor zijn intensieve studie naar ‘verdichting’ en prijst de vasthoudendheid van de architect om het debat daarover ook op het politieke niveau aan te zwengelen.”

www.architectvanhetjaar.nl

Reageer op dit artikel