nieuws

Project – Je woning samenstellen

Geen categorie

In Ederveen is deze week de bouw van 33 woningen gestart. Deze woningen zijn bijzonder omdat klanten van woningcorporatie Woonstede met de architect aan tafel zaten om hun eigen woning virtueel samen te stellen.

Project – Je woning samenstellen

Synargio Architecten uit Ede ontwierp het plan voor deze wijk. Zij maakten voor de toekomstige bewoners een ‘bouwdoosboek’, waarin alle mogelijkheden werden aangereikt. In dit boek zijn alle keuzesd en stappen uitgewerkt met foto’s, tekeningen en voorbeelden, met als uitgangspunt de plattegronden. De toekomstige bewoners waren volledig vrij bij de indeling van hun woning.

Om deze plannen ook uit te kunnen voeren, is al in een vroeg stadium contact gezocht met Vastbouw Oost uit Arnhem. Zij kwamen met het Flexcellent-concept, dat berust op een slimme trap en vloeren waarin de leidingen relatief gemakkelijk te verplaatsen zijn. De trapkoker dient als schacht; alle elektra en de aan- en afvoerleidingen lopen daar doorheen. De tussenwanden kunnen worden verplaatst. 

Uniek is ook dat 22 van de 33 woningen Vrijkeuswoningen waren. Hierbij kan de toekomstige bewoner kiezen uit vijf verschillende contractvormen: Huren, Huurvast, Huurzeker, Kopen met Korting en Vrije Koop. 

Reageer op dit artikel