nieuws

Project – IJburg blok 65b ceremonieel gewijd

Geen categorie

Onlangs is de grond van IJburg Blok 65b gewijd door een Japanse shinto-priester in een traditionele Japanse ‘ground breaking ceremony’. De ceremonie werd gehouden om de harmonie met de natuur te herstellen, de bouwplek vrij van ongevallen te houden en de aandacht van alle partijen eensgezind op het project te richten.

Project – IJburg blok 65b ceremonieel gewijd

Het Blok ligt aan de rand van het haveneiland, aan het water en vlakbij de sluis. De opdrachtgever Amvest vroeg moriko kira architect, een Nederlands bureau met Japanse achtergrond, een ontwerp te maken voor een woongebouw met 23 appartementen, twee grondgebonden woningen en één penthouse. Het ontwerp wordt gekenmerkt door lange lijnen, staande raampartijen en verspringende volumes. 

Het resultaat is een bijzonder ensemble rond een privé-haven en een tuin die zich aan het einde van ‘de groene tunnel’ van IJburg bevindt. 

Reageer op dit artikel