nieuws

Oplevering – Woonhuis door BURO II

Geen categorie

Onlangs is in België een woonhuis, ontworpen door BURO II gereed gekomen voor een gezin met drie kinderen. De begroeiing op de kavel, zoals de bomen en de struiken, hebben het ontwerp sterk beïnvloed.

    House S-liggend-2.jpg

Het gebouw is 72 meter lang en opgezet in noord zuid richting. Op deze manier is er op het westen een entree gebied en op het oosten een privé tuin met zwembad gerealiseerd.

Het volume bevindt zich tussen twee horizontale betonnen schijven De ene is een sokkel die in de tuin ligt, terwijl de andere een ranke begrenzing vormt van het dak met tussenin glazen of houten wanden. 

House S-staand1.jpg    House S-staand-2.jpg

Het gebouw is opgedeeld in drie delen: kinderen, leef- en eetruimtes en ouders. Dit is leesbaar in de gevels. De delen zijn met elkaar verbonden door specifieke buitenruimtes: de avondwoonkamer met patio, de leefruimtes met een langgerekt terras, de keuken met een open patio en de slaapkamer van de ouders met een terras op het zuiden. 

Het ontwerp is een sober en dynamisch geheel dat op zijn plaats is in de groene omgeving. 

House S-liggend-3.jpg    House S-liggend-4.jpg

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels