nieuws

Oplevering-Interieur in dienst van de tuin

Geen categorie

Stein van Rossem werd gevraagd een bungalow uit begin jaren zeventig in Schilde, ten noorden van Antwerpen, te transformeren naar een comfortabele en moderne woning. De opdrachtgevers, actieve veertigers met een drukke agenda, vroegen de architect om een ontwerp waarin thuiskomen gelijk staat met leven in een andere wereld, een plek waar het ‘vakantiegevoel’ nooit ver weg zou zijn. Daarom wilden zij het zicht op de tuin verbeteren en een overdekt buitenterras aanbrengen.

Oplevering-Interieur in dienst van de tuin

Daartoe is het interieur eerst volledig gestript en zijn er op nieuwe plaatsen ramen gemaakt, waardoor de bestaande ruimtes meer kwaliteit hebben gekregen. De ingrepen zijn niet bijzonder ingrijpend, maar hebben ervoor gezorgd dat de diverse ruimtes op verschillende momenten anders kunnen worden gebruikt. 

In de woning zijn alle vaste en losse meubels op maat ontworpen. Uitgangspunt voor de vormgeving was reductie tot de basis. De losse meubels staan zoveel mogelijk centraal in de ruimte en versterken daarmee het gevoel van ruimtelijkheid. Materiaal- en kleurgebruik zijn sober en verfijnd. 

Plafond, wand en vloer werken als lijst voor het uitzicht op de tuin, storende elementen als raamprofielen, gordijnen of zonneweringen zijn verwijderd. De tuin wordt hierdoor niet alleen naar binnen gebracht, maar maakt het leven binnenshuis buiten ook goed zichtbaar.

www.steinvanrossem.be

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels