nieuws

Oplevering – Filter tussen stad en universiteit

Geen categorie

Onlangs heeft Grafton Architects in Milaan een gebouw voor de Luigi Bocconi Universiteit opgeleverd. Het gebouw is als een filter tussen de stad en de universiteit.

milaan-2.jpg    

Het ontwerp reageert op de schaal van de stad, maar tegelijkertijd is de gevel voor de universiteit een soort uithangbord om de belangrijke culturele bijdrage die het levert aan de stad. De aula is een centrale plek in het gebouw en bevindt zich daarom direct achter deze prominente gevel. Deze publiek toegankelijke ruimte is benaderd als een plek voor uitwisseling. 

milaan-3.jpg    milaan-4.jpg

Vanuit de verdiepte aula kijk je direct op de publieke ruimte voor het gebouw, die ontstaan is door het gebouw iets terug te plaatsen. De ruimte van de stad gaat door in het gebouw, wat wordt versterkt door gebruik van een steenachtige materiaal dat ook in de stad veel voorkomt. 

milaan-5.jpg    Milaan-6.jpg
Foto’s Ros Kavanagh

www.graftonarchitects.ie

Reageer op dit artikel