nieuws

Interieur – Vogeltjes-brandmelder eindelijk verkrijgbaar

Geen categorie

Het vogeltje dat gaat fluiten als er brand is, ligt vanaf 21 december in alle vestigingen van de Kwantum.

Interieur – Vogeltjes-brandmelder eindelijk verkrijgbaar

Nadat ontwerper Louise van der Veld vorig jaar de eerste prijs in de designwedstrijd voor brandpreventiemiddelen ‘Mooi uit de brand’ won, is het bedrijf The Initiator and Company op zoek gegaan naar investeerders. Na een ietwat moeizaam ontwikkelingsproces, is de Chick-a-Dee nu officieel in productie en meteen opgenomen in de collectie van Blitsdesign, de serie hoogwaardige maar betaalbare interieurproducten van de Kwantum. 

Het ontwerp van Van der Veld is gebaseerd op het oude gebruik dat vogels, in het bijzonder kanaries, in de mijnen werden meegenomen als een natuurlijk alarmsysteem. De vogel was er niet alleen om giftige gassen op te sporen, zijn aanwezigheid was prettig en gaf de mijnwerkers een veilig gevoel. 

In de ogen van Van der Veld biedt de Chick-a-Dee, zoals haar ontwerp heet, veiligheid en gezelschap en is met een klemmetje op elke gewenste plaats in huis te bevestigen. Bij rookontwikkeling alarmeert hij bewoners met een luide ‘chick-a-dee’-roep. Als de batterij leeg dreigt te raken, waarschuwt hij door te zingen. 

Reageer op dit artikel