nieuws

Interieur-Levende lampen

Geen categorie

Het Zwitserse bedrijf Steinel Solutions introduceert de tafellampserie Senses. De eerste collectie, van de hand van ontwerper Dorian Kurz van ontwerpstudio Kurz Kurz Design, bestaat uit elegante armaturen van mondgeblazen opaalglas en voeten van massief aluminium in strakke geometrische vormen.

Interieur-Levende lampen

Het bijzondere van Senses is de technologie die maakt dat de lampen zo op de omgeving reageren als de gebruiker het wil. In de voet is een ‘high end’-sensor geïntegreerd, die in een radius van 360 graden signalen uitstuurt en daarvan de echo ontvangt. Zelfs de kleinste verschillen worden door de microprocessor binnenin als beweging geïnterpreteerd, waardoor het licht bij duisternis binnen een seconde automatisch kan worden opgevoerd. Ook de omgevingslichtsterkte waarbij de lamp aan moet gaan, is zelf te kiezen. Met verschuivingen van zonsopgang en -ondergang gedurende het jaar houden de Senses zodoende automatisch rekening. 

Hoelang de lamp na het registreren van een beweging brandt, is tussen 15 seconden en 30 minuten traploos in te stellen. Bij iedere geregistreerde beweging start de ingestelde brandduur opnieuw en dimt het licht pas weer wanneer er gedurende de ingestelde brandduur geen nieuwe beweging wordt geregistreerd. 

De reikwijdte van de bewegingsregistratie varieert tussen een halve en 4 me­ter. Als de vastgelegde schemerwaarde ’s avonds is bereikt, schakelt de lamp met de vooraf ingestelde verlichtingssterkte in. Als de huisdeur wordt geopend, wordt de verlichtingssterkte zacht opgevoerd tot de maximumwaarde. Als de persoon het registratiegebied verlaat, dimt de lamp weer terug naar schemerniveau. Als het inschakelniveau bij zonsopgang weer wordt overschreden, schakelt de Sense uit. 

Uiteraard zijn de lampen ook handmatig aan en uit te zetten. 

www.beside.tv

www.spirit-of-senses.ch 

Reageer op dit artikel