nieuws

Interieur – Douchen in een nieuwe dimensie

Geen categorie

Ideal Standard heeft samen met ontwerpers uit binnen- en buitenland, zoals Marc Sadler, Thomas Fiegl en Achim Pohl (Artefakt), gewerkt aan nieuwe sanitairproducten, waarin de laatste technische inzichten zijn gecombineerd met hedendaags design.

Om de douche van de toekomst te ontwerpen, deed Ideal Standard bijvoorbeeld een beroep op Marc Sadler. Het resultaat is Tonax, een ‘superdouche’-combinatie van regendouche, massagejets, Turks stoombad (hammam), aroma- en chromotherapie. De gebruiker kan de douchewand kiezen die aansluit bij de rest van de badkamer: gekleurd glas, mozaïek of spiegelglas. Tonax is verkrijgbaar in een rechthoekige of vierkante vorm met afmetingen van 75 bij 90, 90 bij 90 en 120 bij 80 cm en in drie uitvoeringen: Jet, Wellness en Supreme Wellness.

Ook van Sadler is de douchebak Soft Tray, dat zo zacht is als een kussen. Om het zachte component te onderstrepen, heeft het kussen een lichtgrijze kleur, dat contrasteert met de witte acryl-rand. Het materiaal is bovendien krasvrij en kleurvast. Afmetingen: 70 bij 90, 90 bij 90, 170 bij 80, 170 bij 90 cm.

Ideal Standard’s visie van een ‘totale badkamer’ is door ontwerpstudio Artefakt vertaald in de collectie Moments. Deze douche-elementen, waaronder een douchemengkraan, douchebak en bijhorend douchescherm, allemaal met afgeronde hoeken, vormen een eenheid. De elegante doucheserie bestaat uit vijf aantrekkelijke douchebakken met bijpassende frameloze glaspanelen met de afgeronde hoeken. Het nieuwe thermostatische douchepaneel heeft vijf regelinstellingen en meerdere waterstralen bieden een stimulerende douche-ervaring. 

www.idealstandardinternational.com

Reageer op dit artikel