nieuws

Divinatio wint Award beste restaurantontwerp

Geen categorie

De Venuez Hospitality en Style Award in de categorie Best Restaurant Design werd afgelopen weekend overhandigd aan architectenbureau 123DV voor hun ontwerp van Divinatio in Utrecht.

Divinatio wint Award beste restaurantontwerp

De Venuez Hospitality en Style Awards, horecaprijzen die in het leven zijn geroepen door horecavakblad Venuez, zijn in tien categorieën uitgereikt door Micky Hoogendijk aan Nederlandse ondernemers, ontwerpers, bartenders en barista’s (koffieschenkers). 

CitizenM won in de categorie Beste Hotel Concept, Sophia in Amsterdam kreeg de prijs voor de Beste Bar en Het Badpaviljoen in Domburg, een interieurontwerp van Eric Kuster, werd door de jury uitgeroepen tot beste Horeca interieur van 2008.  

In opdracht van Wim Wiersma, van Jaarbeurs Catering Services heeft architect Liong Lie van 123DV in een logistiek zeer lastig ingedeeld pand een functioneel restaurantinterieur gecreëerd. De lange zichtlijnen zorgen voor overzicht en uitzicht, de nisjes creëren intimiteit. In de materiaalkeuze is rekening gehouden met zowel visuele als tactiele effecten. De speciale aandacht voor de akoestiek maakt het interieur helemaal af. 

Andere genomineerden waren Nevy in Amsterdam, Praq in Amersfoort en Restaurant Jules in Heerhugowaard.

www.venuez.nl 

www.123dv.nl 

Reageer op dit artikel