nieuws

Architectenbureau KOW gaat snijden in personeel

Geen categorie

Ten gevolge van de terugvallende bouwmarkt is het Haagse architectenbureau KOW gedwongen om circa zestig van de 200 banen te laten vervallen. Dit zegt directeur Arend Jan Hilhorst in het Algemeen Dagblad van afgelopen maandag. Onder de groep vallen ook gedetacheerden en tijdelijk personeel.

Het bureau neemt deze maatregel omdat de opdrachten vanaf september stagneren. De financiering van projecten voor vastgoedontwikkelaars en woningcorporaties verlopen stroef waardoor opdrachten, ook gecontracteerde projecten, wegvallen. 

Het bureau is voortgekomen uit een fusie tussen de architectenbureaus Ronteltap Oosterheert Wubben en Hans Kuiper Architectuur en Stedenbouw. Er zijn vestigingen in Amsterdam en Eindhoven en sinds twee jaar in Shanghai en Istanbul. Onlangs vierde het bureau zijn tienjarig jubileum.

Hilhorst in dezelfde krant: “We hopen via de werkplekken in Shanghai en Istanbul een constante opdrachtenstroom uit het buitenland aan te boren. Het ziet er echter niet naar uit dat dit nu bij ons de teruggang opvangt van de Nederlandse markt, die bijna negentig procent van onze omzet bepaalt.” 

Reageer op dit artikel