nieuws

Wanders ontwerpt voor De Bijenkorf

Geen categorie

De Bijenkorf heeft ontwerper Marcel Wanders aangetrokken om de kerstcollectie van 2008 te ontwerpen. Vanaf 4 december prijken verschillende, in kleine oplage geproduceerde producten en kleding in de etalages. Ook kleedt de ontwerper de winkel en de etalages aan.

Bijzonder is dat Wanders voor het eerst in zijn carrière kleding heeft ontworpen, waaronder een feestelijk overhemd met strikken, sokken, een zakdoek en een kleurrijke stropdas. Vrouwen kunnen zich hullen in drie verschillende jurken, een shawl en lingerie, terwijl er voor kinderen een romper, knuffelbeer en tas zijn gemaakt. Speciale kerstballen en ornamenten, kandelaars, kerstbomen en verschillende tafeldecoratie maken de collectie compleet.

wanders_dress.jpg

Het is voor het eerst dat de Bijenkorf een dergelijke samenwerking initieert. De actie past in de trend van gastdesigners en in kleine oplage geproduceerde collecties die modeketen Hennes & Mauritz vier jaar geleden met Karl Lagerfeld is gestart. Ook voor Wanders is het nieuw, hoewel hij twee jaar geleden wel al een collectie designaccessoires voor Puma heeft ontworpen. 

Het concept is gebaseerd op de 3 Queens, een vrije interpretatie van de Drie Koningen. De Black Queen, Golden Queen en White Queen komen terug in de collectie en in de aankleding van de etalages en de winkel. De ontwerpen zijn te herkennen aan de rijke stoffen en vele details. Kleuren als zwart, wit en goud voeren de boventoon. 

www.debijenkorf.nl

Reageer op dit artikel