nieuws

Villa 1 Powerhouse Company wint AM NAi Prijs

Geen categorie

Het ontwerp van Villa 1 door Powerhouse Company is bekroond met de AM NAi Prijs 2008. De publieksprijs ging naar Architectenburo JMW.

De jury is van mening dat de villa al bij oplevering als een klassieker kan worden beschouwd. Van de architectonische kwaliteit die ontwerper Nanne de Ru bij zijn eerste gerealiseerde bouwwerk tot stand heeft gebracht, was de jury erg onder de indruk. Hij is erin geslaagd het zichtbare plezier dat hij bij het ontwerpen moet hebben gehad in de architectuur tot uitdrukking te laten komen.

De publieksprijs ging met 42,7 procent naar het ontwerp Witbrant West in Tilburg van Architectenburo JMW. Tweede werd Monadnock met 34,2 procent van de stemmen met het project Paviljoen Strand aan de Maas in Rotterdam. 

Wie alle gebouwen nog eens wil zien kan terecht op de kleine tentoonstelling Feiten & Vormen, die te zien is in de foyer van het NAi. Naar aanleiding van de prijs is het boek Facts & Forms uitgegeven. Het boek is verkrijbaar bij NAi Publishers en kost 20 euro. 

De tweejaarlijkse AM NAi voor het beste gebouw dat in de voorgaande twee jaar is gebouwd door een architect jonger dan 40 jaar, is een initiatief van het Nederlands Architectuurinstituut (NAi) en AM. 

www.nai.nl

Reageer op dit artikel