nieuws

Uitslag Euregionale Architectuur Prijs

Geen categorie

De uitslag van de Euregionale Architectuur Prijs is bekend. De internationale jury koos Max Koch (RWTH Aachen) als winnaar met zijn project ‘Jüdisches und archäologisches Museum’.

De Euregionale Architectuur Prijs wordt jaarlijks uitgereikt door het Vitruvianum, Centrum voor Architectuur in de Euregio Maas-RijneHeer, is bestemd voor examenleerlingen van de zes architectuuropleidingen in Diepenbeek, Luik, Maastricht en Aken. Uit circa 550 afstuderenden van het collegejaar 2007-2008 werden 35 projecten geselecteerd voor deelname aan de competitie. 

De jury over Kochs project: “Door twee verschillende verhalen over het erfgoed van de locatie van het gebouw op elkaar te plaatsen, resulteert dit project niet alleen in een heel sterke en zelfs ‘natuurlijke’ architecturale aanwezigheid, maar wordt de lading van het programma in een overtuigend schema geplaatst. Het Romeinse erfgoed wordt zichtbaar gemaakt voor voorbijgangers en het joodse erfgoed – met de ‘mikwe’ als middelpunt – wordt deel van de overhangende architecturale ruimte.”

De tweede en derde prijs gingen respectievelijk naar Martha Cen Nunes (RWTH Aachen) voor haar project ‘Fr 75-A-Prototyp Vertical Farm’ en Hein Smedts (Academie van Bouwkunst Maastricht) voor zijn project ‘An urban montage’. 

Eervolle vermeldingen gingen nog naar de volgende drie afgestudeerden:
Christian Bruhn & Henrike Wettner (RWTH Aachen) voor hun project ‘Mela Designzentrum Barcelona’
Elisabeth Deutschmann (RWTH Aachen) voor haar project ‘Villa am Hang’
Ralph Geelkens (Academie van Bouwkunst Maastricht) voor zijn project ‘Chora’

Door middel van de Euregionale Architectuur Prijs wil het Vitruvianum pas afgestudeerde architecten, ingenieurs en stedenbouwers een podium bieden dat hun stap naar de beroepspraktijk bevordert. Daarnaast moet de onderlinge positieve concurrentie tussen de instellingen leiden tot een positief effect op de kwaliteit van het onderwijs en haar eindproducten. 

De EAP tentoonstelling met de deelnemende projecten is tot en met 12 december gratis te bezichtigen in gebouw C van de Provinciale Hogeschool Limburg te Hasselt (B), Elfde Liniestraat 25 in Hasselt.

Reageer op dit artikel