nieuws

Project – Opvallende entree nieuw te bouwen winkelcentrum

Geen categorie

KEESVANHOEK.architect heeft de opdracht gekregen om een winkelcentrum in Tokat (Turkije) te ontwerpen. De stad ligt in de Zwarte Zee regio van Anatolia, ongeveer 250 km verwijderd van Samsun en 420 km van Ankara. Tokat is met zijn 128.00 inwoners één van de belangrijkste handelscentra van de regio.

Project – Opvallende entree nieuw te bouwen winkelcentrum

Het project valt vooral op door zijn entree, die op te delen is in vier vlakken waarvan de middelste een grote glazen pui is met deuren. Het bovenste vlak is het grootst en helt naar voren. Alsof je naar binnen wordt gezogen. 

Het programma omvat ongeveer 25.000 vierkante meter verhuurbaar oppervlak verdeeld over twee bouwlagen en een parkeergarage voor ongeveer 700 auto’s. In het winkelcentrum zullen onder andere een hypermarket, een bioscoop, verschillende restaurants, een foodcourt, diverse leisure-onderdelen en winkels te vinden zijn. 

De verwachting is dat er in de tweede helft van 2009 wordt gestart met de bouw en dat het wordt opgeleverd in het tweede kwartaal van 2010. 

www.keesvanhoekarchitect.nl

Reageer op dit artikel