nieuws

Project – Nieuwe wijk voor Bethel, Bielefeld

Geen categorie

De Zwarte Hond (Groningen) en Breimann und Bruun (Hamburg) hebben de prijsvraag gewonnen voor een nieuw stedebouwkundig ontwerp voor de wijk Bethel in Bielefeld (Duitsland).

Project – Nieuwe wijk voor Bethel, Bielefeld

Het bureau steekt met het plan voor het twintig hectare tellende gebied op drie schaalniveaus in. Eerst op het niveau van het stadsdeel; hoe worden de verbindingen met het achterland en de rest van het stadsdeel gemaakt. Aan de twee bestaande groene aders van het Teutoburger Wald wordt met het nieuwe Bohnenbachpark een derde toegevoegd. Samen met een vijftal straatprofielen worden zij de dragers van Bethel. Hierover heen wordt een vlechtwerk van verschillende boomsoorten gelegd om deze structuur te benadrukken en dwarsverbindingen te markeren.

belefeld-2.jpg

Een schaalniveau lager wordt ingezet op het creëren van een park als nieuw centrum van Bethel. Rondom de opengelegde beek ontstaat een open ruimte om te verblijven en elkaar te ontmoeten.
De kleinste schaal waarop het plan rond gemaakt wordt is met de inbreng van een licht verrijdbare bank (zoals een kruiwagen). Hierdoor heeft iedereen in Bethel de mogelijkheid tijdelijk een ‘plek’ te creëren. Naar verwachting wordt dit jaar nog gestart met de bouw.
 
www.dezwartehond.nl

Reageer op dit artikel