nieuws

Personalia – Jarno Nillesen lector ZorgGericht Bouwen

Geen categorie

Op woensdagmiddag 12 november is ir. Jarno Nillesen, architect-partner bij Wiegericnk Architecten, aangetreden als lector ZorgGericht Bouwen aan de Hogeschool Arnhem – Nijmegen (HAN). Tijdens deze gelegenheid hield Nillesen zijn intreerede met de titel: Wie een toren bouwt….

Het lectoraat van Jarno Nillesen sluit aan bij de ontwikkelingen die zich in Nederland voordoen en die verreikende betekenis hebben voor de bouw van de infrastructuur in de gezondheidszorg.

Niet alleen de politiek is hiervoor verantwoordelijk. Ook niet of nauwelijks te beïnvloeden gegevens, zoals de samenstelling van de (beroeps)bevolking spelen een belangrijke rol, evenals de toegenomen aandacht voor kwaliteit en voor nieuwe technologische ontwikkelingen. Als gevolg hiervan bestaat een grotere behoefte aan vernieuwing van de infrastructuur. Deze dreigt echter te stagneren, waar patiënten en cliënten de dupe van worden. Alleen als alle betrokken partijen in staat zijn met visie initiatieven te nemen en hun rol te spelen kan een impasse worden voorkomen. Het lectoraat ZorgGericht Bouwen speelt hier op in.

Jarno Nillesen is architect-partner bij Wiegerinck Architecten. Hij is onder andere verantwoordelijk voor het ontwerp van het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam en het Gelre Ziekenhuis in Zutphen.

Reageer op dit artikel