nieuws

Oplevering – Theatraal binnenkomen

Geen categorie

Het nieuwe gebouw van de Montessorischool in Landsmeer is opgeleverd. Bij het ontwerp is Rudy Uytenhaak uitgegaan van het didactische model waarin de klas een fundamentele maar relatieve betekenis heeft.

Uytenhaak-ext-2.jpg    Uytenhaak-ext-1.jpg

De klas behoort toe aan het grotere geheel. Dit komt tot uiting in de constructie, waarvoor gekozen is voor een vrij indeelbare opzet zonder dragende scheidingswanden. 

uytenhaak-int-1.jpg    uytenhaak-ext-3.jpg

De entree is een theatrale loopbrug, waardoor ouders en kinderen op de eerste verdieping in een ruime schoolhal binnen komen. Deze multifunctionele ruimte met hoge kap huist alle gemeenschappelijk voorzieningen en is te gebruiken voor verschillende gelegenheden. Via trappen kom je op de begane grond waar de drie klaslokalen (onder-, midden- en bovenbouw) zich aan het bouwplein bevinden. 

Uytenhaak-ext-4.jpg    

www.uytenhaak.nl

Uytenhaak int-2.jpg
Foto’s Pieter Kers

Reageer op dit artikel