nieuws

Oplevering – School met doorkijkjes en hoekjes

Geen categorie

Onlangs is in Den Bosch Kindcentrum ‘De Ontdekking’ geopend. Het ontwerp van het architectenbureau Ter Haar Van Ling accomodeert een Jenaplan Basisschool, een kinderdagverblijf en een buitenschoolse opvang.

brede school-liggen-1.jpg    brede school-liggend-2.jpg

In het ontwerp staat het kind centraal. Volgens de projectarchitect Bert ter Haar verbeeldt het gebouw een zoektocht naar zelfstandigheid en samenzijn in een ongedwongen, lichte en speelse omgeving. In deze speurtocht vinden ook begeleiders de mogelijkheid hun expertise te delen en deze over te dragen naar de nieuwe generatie. 

brede school-staand-1.jpg    brede school-staand-2.jpg

Het hart van het gebouw wordt gevormd door de voor het Jenaplan zo belangrijke centrale vieringruimte. Deze functie was in de eerste instantie niet opgenomen in het gevraagde programma. De architecten hebben het programma omgebogen. Door alle verkeersruimtes optimaal te benutten, is er toch een vieringruimte gerealiseerd. 

Voor de kinderen is het een plek geworden waar ze in alle rust kunnen leren en in de pauze het gebouw met zijn doorkijkjes en hoekjes ontdekken. 

www.thvl.nl

Reageer op dit artikel