nieuws

Oplevering – PC Hooft designhotel rijker

Geen categorie

Het voormalige hotel Smit op de P.C. Hooftstraat in Amsterdam is omgedoopt tot het designhotel RobertRamon.

Edward van Vliet tekende voor de metamorfose in opdracht van de R&R Hospitality Hotel Group. 

Hotel RR Double-liggend-1.jpg    Hotel RR Single-liggend-2 .jpg

Opvallende elementen en kenmerkend voor de stijl van Edward van Vliet zijn de geometrische grafische prints op het behang en tapijt, die speciaal zijn ontworpen en geproduceerd voor het hotel. Zo is ook de witte uitvoering van kroonluchter Royal Bombombola, onderdeel van de collectie van de Nederlandse verlichtingsfirma Quasar, speciaal voor de receptie gemaakt. De kroonluchter hangt in de glazen vide, waardoor deze ook op ooghoogte te bewonderen is in de lounge van het hotel. 

Hotel RR BfRoom-st-1.jpg

Edward van Vliet paste in zijn ontwerp voor de hotelkamers drie verschillende kleurenschema’s toe: oud roze, oker en grijsblauw. Op de kamers is een speciale uitvoering van de lamp Fringe, die Van Vliet voor Moooi heeft ontworpen, te bewonderen als wandbedlamp. De gangen zijn uitgevoerd in donkere kleuren en voorzien van gedimd licht, waardoor er een schemerachtige sfeer ontstaat. Het hotel heeft een ontbijtrestaurant gevestigd in de kelder met plafonds van maar liefst vier meter hoog. Ook de nieuwe huisstijl is onderdeel van het nieuwe ontwerp. 

Het hotel beslaat 4 etages met in totaal 51 kamers en is gevestigd op de P.C. Hooftstraat 24-28 in Amsterdam.

www.sevv.com
www.robertramon.nl

Hotel RR toiletarea-staand.jpg

Reageer op dit artikel