nieuws

Oplevering – Kunst in kunst

Geen categorie

Eind oktober werd een tijdelijke kunsthal op het Schlossplatz van Berlijn geopend. Het paviljoen staat op een betekenisvolle historische en prominente locatie en is ontworpen door de Oostenrijkse architect Adolf Krischanitz.

Oplevering – Kunst in kunst

De hal is gefinancierd door een particuliere financier en gebouwd binnen een jaar. Dat kon door de eenvoudige stalen constructie waarop fel blauwe en witte panelen aan de buitenkant zijn aangebracht. 

Twee jaar lang zal het blijven staan en zullen Berlijnse kunstenaars hun werken kunnen tonen aan een internationaal publiek. En dat komt mooi uit, want geen enkele stad in de wereld telt zo veel kunstenaars als Berlijn. De openingstentoonstelling gaat het over het werk van Candice Breitz en heet Inner + Outer Space. 

De functie, de locatie en het uiterlijk van het object zijn zo opvallend dat het paviljoen zelf een kunstobject wordt. 

www.krischanitz.at

www.kunsthalle-berlin.com

Reageer op dit artikel